wat willen we verwezenlijken

Voor de jeugd

Wij zijn Hannelore (19), Nathan (21) en Seppe (26), en we doen voor de eerste keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024 voor Open Bierbeek.

We willen een frisse wind laten waaien door Bierbeek en ervoor zorgen dat ook jouw stem wordt gehoord! Samen streven we naar een Bierbeek waar jongeren écht meetellen.

Betaalbaar wonen

We willen hier allemaal in Bierbeek kunnen blijven. Dan zijn oplossingen zoals co-housing en Community Land Trusts (woningen zonder grond kopen) iets waar we zeker onderzoek naar willen doen.

Bruisend sociaal Leven

We staan voor meer ontmoetingsplekken, zoals een “Bierbeek Kot” waar je makkelijk met vrienden kan afspreken en andere jongeren kan ontmoeten.

sport & ontspanning

Meer sport- en ontspanningsmogelijkheden, zoals multifunctionele sportterreinen in elke deelgemeente en de aanleg van een skatepark.

Meer inspraak en communicatie

Een gemeentelijke app en een jeugdloket kan helpen om ook jongeren beter te bereiken en te betrekken.

Veiligheid

We streven voor een nachtelijke straatverlichting op LED om op een duurzame manier toch veilig naar huis te kunnen keren.

Er is nog veel meer!

Dit is maar een stukje uit ons volledige partijprogramma waar we onze schouders als jongste kandidaten binnen Open Bierbeek willen ondersteken.

Jouw stem, steun en ideeën maken echter het verschil! Geef ons op 13 oktober jouw steun en help ons jouw stem om te zetten in nieuwe initiatieven op maat van de jeugd.

Share This